Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Συγκρούσεις τώρα στο Βόλο.



Συγκρούσεις ξέσπασαν εδώ και περίπου δύο ώρες στο κέντρο αλλά και σε γειτονιές του Βόλου.
Όλα ξεκίνησαν από όταν ηλικιωμένος κάτοικος της πόλης βγήκε να διαβάσει στο πάρκο της γειτονιάς του το τελευταίο τεύχος της"Διαδρομής".
Παρέα βολιωτών σύντρολλων που άραζε σε παρακείμενο παγκάκι βαθμολογώντας τις φωτογραφίες από τον τελευταίο διαγωνισμό του Trompaktiko, δεν άργησε να αντιληφθεί αυτό που συνέβαινε...
Ήταν τραγικό κι εξοργιστικό αλλά αληθινό : Η Διαδρομή, για πολλοστό συνεχόμενο φύλλο, είχε χρώμα στο εξώφυλλο! Κι όχι μόνο ένα!
Οι σύντρολλοι ουρλιάζοντας ακαταλαβίστικα συνθήματα περί καθαρότητας και ρεφορμισμού, την έπεσαν στον παππού που αδυνατώντας να καταλάβει τί γίνεται άρχισε να φωνάζει κάτι περί παρακράτους και χούντας, φεύγοντας παράλληλα προς άγνωστη κατεύθυνση.
Γείτονες και περαστικοί που αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης μαζεύτηκαν στην πλατεία και ξεκίνησαν πεσίματα στα πρακτορεία που διέθεταν τη Διαδρομή.
Μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων, κυνηγούσαν με φούμο τους καθηγητές καλλιτεχνικών.
Κι όλοι μαζί, ζητούσαν την επαναφορά του τρίπτυχου "άσπρο-μαύρο-γκρι" που τόσο αγαπήσαμε, στις αφίσες και τα έντυπα της αρχειοθήκης.
Οι συγκρούσεις αυτή τη στιγμή εξελίσονται και στους δύο κεντρικότερους δρόμους της πόλης, με υποστηρικτές του χρώματος να πορεύονται ντυμένοι ουράνια τόξα και να προπαγανδίζουν τη συμμετοχή της Διαδρομής στο Gay Pride!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου