Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Βιβλιοχαμός #2


Δύο νέα βιβλία φέρνει για όλα τα τρολλς το volostrolls.
Το πρώτο, ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Η Νάνσυ Φάρμερ, γνωστή ερευνήτρια της ιστορίας μας, και δεινή χειρίστρια του λόγου, περιπλανιέται στο αγαπημένο μας τοπίο...την θάλασσα των τρολλ! Μιλά για τις άγριες ομορφιές της αλλά και τις στιγμές γαλήνης που προσφέρει. Εξιστορεί τις περιπέτειες των τρολλς ανά τους αιώνες, στην προσπάθειά τους να διαβούν τα περάσματα της μαγικής αυτής θάλασσας. Και τελειώνει με ένα ερώτημα: είμαστε έτοιμοι/ες να διαβούμε ενωμένοι πάλι το πόρταλ που θα μας οδηγήσει Εκεί; Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον ιστορικό ρόλο με τον οποίο είμαστε επιφορτισμένοι;
Το δεύτερο, μπορεί να μην είναι ένα αντίστοιχο δείγμα άριστου λογοτεχνικού πειραματισμού, μπορεί να μην έχει αυτή τη διάχυτη ποιητική αύρα. Είναι όμως κι αυτό πολύ σημαντικό.
Μιλά για τους τρόπους με τους οποίους οι τρολλαίοι ημών πρόγονοι επιβίωναν. Πώς κηνυγούσαν, πώς μαγείρευαν, πώς ψάρευαν,πώς ανακάλυψαν τον Σαμπετάι Μάτσα. Λέει για ο,τιδήποτε αφορά την οργανωμένη κοινωνική ζωή στην τρολλοχώρα. , είναι ένας πλήρης και αξιόπιστος οδηγός, που το πλήρωμα του χρόνου έφερε κοντά μας.




1 σχόλιο:

  1. Περίφημος Επισκευαστής Πόρταλ26 Απριλίου 2011 στις 8:14 π.μ.

    Είμαι έτοιμος να επισκευάσω αλλά και να εισέλθω στο πόρταλ για την θάλασσα των Τρολλ.

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ.
    στον βόλο υπάρχουν ακόμα δύο πόρταλ, το ένα βγάζει πορταριά το άλλο καπαδοκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή